Zoeken

Tanger: 20 jaar celstraf voor vadermoord

3 juli 2021 - 20:20 - Marokko

©

De rechtbank in Tanger heeft een jonge man tot een gevangenisstraf van 20 jaar veroordeeld voor de moord op zijn vader. Zijn moeder heeft een gevangenisstraf van 15 jaar opgelegd gekregen omdat zij haar zoon zou hebben geholpen bij de moord op haar echtgenoot.

De moord vond in 2020 plaats in het dorpje Beni Arouss, 71 km ten noordoosten van Larache. De broer van het slachtoffer is degene die de koninklijke gendarmerie in Beni Arouss op de hoogte heeft gebracht van de misdaad, meldt Aujourd’hui Le Maroc.

Volgens een verklaring van de broer is het slachtoffer zwaar mishandeld door zijn zoon en zijn vrouw. In eerste instantie werd de zwaargewonde man naar het Saniat Rmel-ziekenhuis in Tetouan gebracht waar hij vanwege de ernst van zijn verwondingen werd doorverwezen naar het Avicenne-ziekenhuis. Helaas konden de artsen zijn leven niet meer redden.

De moeder en zoon hebben altijd beweerd onschuldig te zijn. Het openbaar ministerie eiste echter de doodstraf voor beide verdachten. De advocaat van de twee beklaagden heeft de rechtbank gevraagd rekening te houden met verzachtende omstandigheden. Uiteindelijk heeft de rechter geoordeeld dat de zoon schuldig is aan de moord op zijn vader en hem een gevangenisstraf van 20 jaar opgelegd. De moeder is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar omdat ze naar het oordeel van de magistraat medeplichtig is aan de moord op haar echtgenoot.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team