Zoeken

Marokko: macabere plan jonge terrorist Nador bekend

8 juli 2019 - 18:00 - Marokko

©

De Marokkaanse politie heeft vorige week de arrestatie aangekondigd van een 19-jarige aanhanger van de terroristische organisatie Daesh in Nador.

In een verklaring van de nationale veiligheidsdienst DGSN over de arrestatie werd weinig informatie vrijgegeven. Maar Spaanse media berichten over de zaak op basis van informatie van de politie en het Spaanse ministerie van Binnenlandse zaken.

Interpol had op vraag van Spanje een internationaal arrestatiebevel tegen de jongeman uitgevaardigd. De verdachte beheerde maar liefst zeventig groepen op sociale media waarin de ideologie van Daesh werd verspreid.

De jongeman plande ook aanslagen in Spanje die hij "een land van ongelovigen" noemde in zijn berichten. Hij uitte tevens herhaaldelijk zijn volledige steun aan de terroristische organisatie.

In de groepen die de verdachte beheerde had hij duizenden video’s, foto’s en andere propagandamateriaal van Daesh gedeeld. Hij publiceerde onder meer informatie over de trainingen van strijders, de vervaardiging van bommen, het gebruik van wapens of nog gevechtstechnieken. Hij had ook nauwe contacten met strijders in Irak en Syrië met wie hij herhaaldelijk zelfmoordaanslagen besprak.

Het Spaanse ministerie van Binnenlandse zaken heeft de uitstekende samenwerking tussen de Marokkaanse inlichtingendienst DGST en de Guardia Civil geprezen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team