Zoeken

Marokko: bomaanslag op nippertje verijdeld

25 juni 2019 - 17:45 - Gemeenschap

©

Een nieuwe terreurcel is dinsdagochtend door de veiligheidsdiensten opgerold in Marokko. Vier verdachten werden gearresteerd. De cel plande bomaanslagen in Marrakech.

Volgens een verklaring van het ministerie van Binnenlandse zaken zijn de verdachten tussen 25 en 40 jaar oud en hadden allen trouw gezworen aan de terroristische organisatie Daesh.

Het onderzoek van de BCIJ toonde aan dat de leden van de cel in een boerderij bij Ourika, in de regio van Marrakech, verbleven. De boerderij is eigendom van een familielid van één van de verdachten.

Tijdens de arrestatie van de verdachten werden elektronische materiaal, chemische producten gebruikt voor de vervaardiging van bommen, messen, geld, een motorfiets en verrekijkers in beslag genomen.

De leider van de cel wierf meerdere mensen aan om bomaanslagen in het koninkrijk te plegen. Hij had ook contacten met meerdere terreurverdachten in het buitenland. Alle verdachten werden in voorlopige hechtenis genomen.

Het is de tweede antiterreuractie in een tiental dagen tijd in Marokko. Vorige week was al een terreurcel in Tetouan opgerold.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team