Zoeken

Marokko verwacht 14 miljoen luchtpassagiers in 2022

14 januari 2022 - 21:40 - Economie

©

Luchthavens in Marokko zouden in 2022 zo’n 14 miljoen passagiers moeten verwelkomen. Dat is 56% van het niveau van 2019, aldus de Marokkaanse luchthavenautoriteit ONDA.

Bij het opmaken van de balans van het afgelopen jaar, schrijft ONDA dat er verschillende investeringsprogramma’s werden uitgevoerd om de Marokkaanse luchthavens te moderniseren en om hun capaciteit te vergroten. Zo bedroegen de in 2021 vastgelegde investeringsuitgaven 832 miljoen dirham en werd de omzet vastgesteld op meer dan 2 miljard dirham. Dat houdt een daling in van 52% ten opzichte van 2019 en een stijging van 29% ten opzichte van 2020.

Lees ook: Luchtverkeer Europa Marokko met 70% gedaald

De ONDA zegt veel inspanningen te hebben geleverd om de gezondheid en de veiligheid van het personeel en de gebruikers van Marokkaanse luchthavens te beschermen, in een context die gekenmerkt wordt door het voortduren van de wereldwijde coronapandemie. Veel aandacht ging ook naar het verzekeren van de beschikbaarheid van de uitrusting en van de kritieke infrastructuren. Dankzij deze inspanningen hebben 16 Marokkaanse luchthavens het keurmerk "Airport Health Accreditation" (AHA) van de Airport Council International ontvangen.

Lees ook: Luchthaven Laayoune wordt opgeknapt

De luchthavenautoriteit raamt in zijn prognoses voor dit jaar het luchtverkeer op 14 miljoen passagiers, d.w.z. 56% van het verkeer van het jaar 2019. De overvliegactiviteit zal op zo’n 67% uitkomen van het niveau van het jaar 2019. Voor 2022 heeft de ONDA een budget van 2 miljard dirham uitgetrokken om haar investeringsprogramma in luchthavens voort te zetten. De helft van deze begroting is bestemd voor de ontwikkeling van de luchthavencapaciteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team