Zoeken

Marokko ontvangt 250 miljoen euro voor transport, irrigatie en sociale bescherming

29 december 2023 - 08:00 - Economie

©

Duitsland heeft een lening van 250 miljoen euro en een subsidie van 7 miljoen euro toegezegd aan Marokko.

Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst in Rabat waarbij drie leenovereenkomsten en twee subsidiecontracten werden ondertekend tussen Marokko en de Duitse Ontwikkelingsbank (KfW). Deze fondsen zijn bestemd voor drie projecten gericht op sociale bescherming, duurzame mobiliteit en irrigatie.

Lees ook: Groenten: Duitsland verlaat Spanje ten voordele van Marokko

Het eerste project betreft het ondersteuningsprogramma voor sociale beschermingsinitiatieven, met een lening van 120 miljoen euro en een donatie van 2 miljoen euro. Dit is bedoeld om de levensomstandigheden van de bevolking te verbeteren door ondersteuning te bieden aan het koninklijke initiatief voor sociale bescherming.

Het tweede project, met een lening van 100 miljoen euro en een donatie van 5 miljoen euro, financiert het Fonds voor de begeleiding van hervormingen in stedelijk en interstedelijk wegvervoer (FART). Dit fonds bevordert en financiert de ontwikkeling van modern en klimaatvriendelijk openbaar vervoer in Marokkaanse steden en gemeenten.

Het derde project, gefinancierd met een lening van 30 miljoen euro, richt zich op het verbeteren van de efficiëntie van waterverbruik in geïrrigeerde landbouw in de regio van Sidi Mohamed Cherif. Dit draagt bij aan de waardevolle en efficiënte benutting van irrigatiewater stroomafwaarts van de Ouljet Essoltane dam.

Lees ook: Duitsland wil Marokkaanse arbeidskrachten aantrekken

Bij deze gelegenheid hebben minister Fouzi Lekjaa en KfW-directeur Janne Rajpar de sterke partnerschapsbanden tussen beide landen geprezen en hun wens uitgesproken om samen te werken aan het verhogen en versterken van de toegang tot financieringsmiddelen van de KfW.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team