Zoeken

Marokko: Wereldbank investeert 150 miljoen dollar in openbaar vervoer

11 november 2020 - 18:20 - Economie

©

De Wereldbank gaat 150 miljoen dollar investeren in kwalitatief hoogstaand openbaar vervoer en lokale infrastructuur voor stadsvervoer in Marokko. Het gaat om een aanvulling op het Marokkaanse stadsvervoerprogramma dat in 2015 werd gelanceerd.

Het doel van de aanvullende financiering is om het programma aan te passen aan de nieuwe prioriteiten die er zijn ontstaan door de uitbraak van het coronavirus. "De Covid-19-pandemie onderstreept meer dan ooit het belang van investeringen in veilig, betaalbaar en efficiënt openbaar vervoer voor economische en sociale inclusie en beperking van de klimaatverandering", aldus Jesko Hentschel, Country Director van de Wereldbank voor de Maghreb.

Tot nu toe hebben de investeringen van dit programma geleid tot een toename van 40.000 gebruikers van stadsvervoer per dag, dankzij de verbeterde kwaliteit van de diensten. Als het programma is voltooid is de verwachting dat dagelijks ongeveer 130.000 Marokkanen gebruik kunnen maken van het vernieuwde openbaar vervoer.

De aanvullende financiering van de Wereldbank is ook bedoeld om de toezichtmechanismen en het beheer van de sector te verbeteren. De lokale autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor het stadsvervoer, krijgen technische en strategische ondersteuning bij het ontwikkelen van duurzame diensten. Daarnaast moeten er transportcorridors komen, met name in de vorm van hoogwaardige busdiensten, om de bevolking een betere toegang te geven tot economische kansen en sociale diensten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team