Zoeken

Marokko 96e meest welvarende land in 2023

19 maart 2023 - 13:00 - Marokko

©

Volgens de Legatum Prosperity Index 2023 staat Marokko op de 96e plaats als het gaat om welvaart. Verschillende criteria zoals economische groei, onderwijsniveau, gezondheid, welzijn en de kwaliteit van leven van de burgers zijn geanalyseerd om de ranking op te stellen.

Van de 167 geanalyseerde landen heeft het Legatum Institute Marokko op de 96e plaats geplaatst in zijn meest recente Prosperity Index. Marokko staat tevens op de 10e plaats in de MENA-regio, na Israël, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Koeweit, Bahrein, Oman, Saoedi-Arabië, Jordanië en Turkije.

Lees ook: Marrakech in top 50 beste steden voor soloreizigers

Van alle criteria scoorde Marokko het beste op het gebied van groene economie (55e wereldwijd) en circulatie van producten (57e), dankzij de aanwezigheid van grootschalige infrastructuur.

Lees ook: Brand Finance: Marokko 3ᵉ meest invloedrijk Afrikaans land

Het koninkrijk staat ook op de 55e plaats van landen met een sterke verbetering van de investeringsomgeving. Maar wat betreft bestuur en gezondheid staat het koninkrijk respectievelijk op de 89e en 86e plaats. Denemarken, Noorwegen en Zweden voeren zonder verrassing de ranking aan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team