Zoeken

Marokko start massa-legalisering Syriërs

30 juni 2014 - 17:20 - Marokko

©

Op vrijdag is in Marokko de legaliseringsoperatie van duizenden Syriërs gestart. Onlangs had Marokko hetzelfde gedaan met migranten uit sub-Sahara Afrika.

Syriërs die een legaliseringsdossier hebben ingediend bij het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties zullen een verblijfsvergunning krijgen.

Syrische vluchtelingen die vrijdag van de regeling gebruik maakten, hebben Marokko en Koning Mohammed VI bedankt voor deze humanitaire actie die hun integratie zal vergemakkelijken.

De massa-legalisering van mensen zonder papieren in Marokko loopt tot 31 december 2014. Minister Anis Birou van Marokkanen in het buitenland vertelde ons dat er geen limiet is aan het aantal legaliseringen en dat deze enkel afhangt van het aantal aanvragen.

Toen de operatie van start ging weigerden de Marokkaanse autoriteiten Syrische vluchtelingen te legaliseren. Een officiële bron vertelde ons toen dat er duidelijke instructies waren gegeven. Syrische vluchtelingen moesten met rust worden gelaten maar niets mocht worden ondernomen om hun situatie te regulariseren zolang het conflict in Syrië voortwoedde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team