Zoeken

Syrische vluchtelingen Spanje binnen met valse Marokkaanse paspoorten

18 maart 2014 - 21:57 - Gemeenschap

©

Honderden Syrische vluchtelingen zijn erin geslaagd om de grens naar Melilla over te steken met valse Marokkaanse paspoorten, gekocht op de zwarte markt in Nador.

ABC doet melding van een sterke toename, sinds september vorig jaar, van het gebruik van valse Marokkaanse paspoorten door Syriërs in Bni Nssar en Melilla. De vluchtelingen komen met de auto of zelfs te voet. Door hun gelijkenis met ’Marokkaanse Arabieren’ schrijft de krant, zijn ze heel moeilijk identificeerbaar.

Enkele dagen geleden probeerde een Syrische vrouw op die manier de grens over te steken. De Guardia Civil ontdekte meer dan 40.000 euro en een half kilo goud in haar spullen.

Spanje, maar ook Marokko, zijn bezorgd. In februari probeerden ruim 400 Syriërs de grens van Bni Nsar te forceren. De Marokkaanse politie besloot de grens urenlang te sluiten om te vermijden dat de vluchtelingen Spanje zouden bereiken.

Eenmaal in Melilla, en dus op Spaans grondgebied, geven deze ’valse Marokkanen’ hun echte identiteit. Omdat hun land in oorlog is, mag Spanje ze niet terugsturen. Zowel Spanje als Marokko hebben namelijk de VN-conventie over vluchtelingen ondertekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team