Zoeken

Marokko heeft ook illegale Amerikaanse en Europese migranten

15 februari 2014 - 21:48 - Marokko

©

In Marokko verblijven ook Amerikanen en Europeanen illegaal. Dat bracht de recente massa-legalisering van illegale migranten aan het licht. De operatie ging op 1 januari van start in Rabat.

Een bron van Akhbar Al Yaoum vertelt dat de Marokkaanse autoriteiten verrast werden door het groot aantal Amerikaanse en Europese onderdanen die illegaal in Marokko wonen.

Deze buitenlanders werkten tot dan ook illegaal in het land. Maar daar komt binnenkort dus verandering in en ontvangen zij een verblijfsvergunning.

Westersen die illegaal in Marokko verblijven hebben het voordeel van hun paspoort, die hen in staat stelt om het land vrij binnen te komen of te verlaten. Blijven ze te lang in Marokko, dan is een tripje naar Sebta of Melilla al genoeg om opnieuw drie maanden in Marokko te mogen verblijven.

De legalisering van illegale migranten loopt tot 31 december 2014. Minister Anis Birou van Marokkanen in het buitenland vertelde ons onlangs dat er geen limiet is. Het aantal legaliseringen zal enkel afhangen van het aantal ingediende dossiers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team