Zoeken

Marokko leent 100 miljoen dollar voor strijd tegen natuurrampen

5 oktober 2021 - 16:00 - Economie

©

De Internationale Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (IBRD) heeft een lening van 100 miljoen dollar aan Marokko toegekend. Dit bedrag moet het koninkrijk helpen beter om te gaan met de gevolgen van natuurrampen.

Al Akhbar bericht dat de financiële instelling de lening aan Marokko heeft toegekend om het geïntegreerde rampenrisicobeheer te versterken, de capaciteit van Marokkaanse instellingen op het gebied van rampenrisicobeheer te verbeteren en te investeren in risicovermindering.

Lees ook: Marokko: zorgwekkende stijging temperaturen verwacht tegen 2050

Ander doel van deze lening is de impact van investeringen in risicovermindering te versterken, evenals de monitoring en evaluatie van deze investeringen, aldus de krant. Dankzij dit bedrag zal Marokko de resultaten op het terrein kunnen verbeteren door voort te bouwen op de hervormingen die al zijn doorgevoerd.

Lees ook: Marokko 124e op klimaatrisico-index

Marokko heeft het afgelopen decennium zijn institutionele, politieke en investeringskader continu verbeterd om rampenrisico’s beter te beheersen. Zo werd onder meer een solidariteitsfonds opgericht om de financiële gevolgen van natuurrampen voor Marokkaanse huishoudens en bedrijven te verminderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team