Zoeken

Spaanse boeren in nood door import Marokkaanse groente en fruit

20 november 2020 - 17:00 - Wereld

©

Coördinator Andrés Góngora van de Andalusische landbouw- en veeteeltorganisaties (COAG) maakt zich zorgen over de prijsdaling van Marokkaanse landbouwproducten die naar Spanje worden geëxporteerd. Hij wil dat de Spaanse overheid de import-eisen van de Europese Unie hanteert.

Sinds de overeenkomst tussen de Europese Unie en Marokko die op 15 oktober werd ondertekend, hebben de boeren in Spanje het moeilijk, meldt Góngora. Volgens hem was de impact van de overeenkomst aan het begin van november voelbaar. "De overeenkomst heeft nadelige gevolgen", vertelt Góngora aan Horti Daily.

Volgens hem is er een oneerlijke concurrentie tussen de Spaanse en Marokkaanse fruit en groente producten. Het zou met name gaan om de volgende landbouwproducten: tomaten, paprika’s, courgettes en aubergines.

Zijn organisatie roept daarom het Spaanse ministerie van Landbouw op om het probleem meteen aan te pakken voordat de schade nog groter wordt. Ook wil hij dat er speciale certificaten die de EU in de overeenkomst heeft opgenomen, daadwerkelijk worden gegeven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team