Zoeken

Marokko, een land dat homoseksuelen best mijden

26 maart 2021 - 14:00 - Marokko

©

Marokko is geen veilige bestemming voor leden van de LGBTQ-gemeenschap, aldus het tijdschrift Forbes in een rapport dat op dinsdag 23 maart online werd gepubliceerd.

Marokko is voor veel toeristen een begeerde bestemming, maar wordt wel gerangschikt onder de meest risicovolle bestemmingen voor homo’s en mensen uit de LGBTQ-gemeenschap in het algemeen. "Hoewel het een droombestemming is met ongelooflijke landschappen, staat Marokko op de 18ᵉ plaats" van de slechtste bestemmingen voor homo’s, schrijft het beroemde tijdschrift.

Achter Marokko volgen Egypte (19ᵉ) en Algerije (20ᵉ). Forbes legt uit dat Marokko in deze positie terecht is gekomen door de strengheid waarmee de wet homo’s bestraft. Zij riskeren een gevangenisstraf van zes maanden tot drie jaar, naast het betalen van boetes.

Deze ranglijst plaatst Nigeria bovenaan de lijst van meest risicovolle landen voor de LGBTQ-gemeenschap, net voor Saoedi-Arabië waar het niet aan te raden is om dating-apps en -sites te gebruiken. In hetzelfde rapport staat Canada bovenaan de lijst van landen die homo’s met open armen ontvangen. Het wordt gevolgd door Nederland en Zweden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team