Zoeken

Investeringen in Marokko: VS eerste, Nederland in top 5

19 augustus 2023 - 11:00 - Economie

©

In 2022 werden de Verenigde Staten de grootste buitenlandse investeerder in Marokko, een plek die jarenlang in handen van Frankrijk was. Het koninkrijk zag in de afgelopen twee jaren een sterke stijging van privé-investeringen.

Amerikaanse investeringen waren in 2022 goed voor 30% van de buitenlandse investeringen in Marokko, met meer dan 7,4 miljard dirham aan projecten. Met deze cijfers hebben de Verenigde Staten Frankrijk overtroffen, dat voorheen de grootste buitenlandse investeerder in Marokko was met 3,3 miljard dirham, meldt Huffington Post.

Lees ook: Koning Mohamed VI wil 550 miljard dirham aan investeringen aantrekken

Naast de Verenigde Staten en Frankrijk zijn het Verenigd Koninkrijk met 2,9 miljard dirham, de Verenigde Arabische Emiraten met 2,5 miljard dirham en Nederland met 1,54 miljard dirham, enkele van de grootste investeerders in het koninkrijk.

Lees ook: Marokko wil meer investeringen van Marokkaanse diaspora

Deze vijf landen vertegenwoordigen samen 80,8% van de buitenlandse investeringen in Marokko. De sectoren van de maakindustrie (43%), vastgoed (25%) en financiën en verzekeringen (11%) profiteerden het meest van deze investeringen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team