Zoeken

Marokko dient klacht in tegen Duitse krant

4 augustus 2021 - 20:20 - Marokko

©

De Marokkaanse ambassadeur in Berlijn, Zohour Alaoui, heeft namens Marokko maandag in Duitsland een verzoek om een gerechtelijk bevel ingediend tegen de uitgeverij "Süddeutsche Zeitung GmbH" wegens "valse beschuldigingen in verband met een bericht over het vermeende gebruik van Pegasus spyware door het koninkrijk Marokko".

De Marokkaanse ambassade in Duistland zegt dat de Süddeutsche Zeitung GmbH in verschillende berichten, deels als vaststaand feit en deels als vermoeden, heeft beweerd dat het koninkrijk de spionagesoftware Pegasus gebruikte om de mobiele telefoons van vele politici, journalisten en andere mensen te bespioneren en af te luisteren," aldus de Marokkaanse ambassade in Berlijn in een verklaring.

Lees ook: Pegasus-affaire: Bourita en Laftit gedagvaard voor parlement

Marokko, dat deze beschuldigingen ten stelligste ontkent, heeft de spyware nooit aangekocht en dus ook nooit gebruikt, aldus de verklaring. De actie in Duitsland volgt op de smaadprocedures die Marokko reeds heeft opgestart in Frankrijk tegen Amnesty International, Forbidden Stories, Le Monde, Mediapart en Radio France.

Lees ook: Pegasus-zaak: Marokko ontkent aantijgingen van spionage

In een recent interview met het tijdschrift Jeune Afrique, bevestigde minister Nasser Bourita van Buitenlandse Zaken, dat elke persoon of organisatie die beschuldigingen tegen Marokko formuleert, bewijs zal moeten leveren of zich voor de rechtbank zal moeten verantwoorden. Marokko heeft ervoor gekozen om te vertrouwen op justitie, nationaal en internationaal, benadrukte Bourita in reactie op de aanhoudende mediacampagne over een vermeende infiltratie van de telefoons van verschillende nationale en buitenlandse publieke figuren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team