Zoeken

Marokko verbiedt Kamerlid Abdelwahab Belfkih land te verlaten

14 februari 2021 - 10:40 - Marokko

©

Abdelwahab Belfkih, parlementariër van de socialistische partij USFP, en tien andere verdachten hebben van het hof van beroep in Rabat een verbod gekregen om Marokko te verlaten. Ze worden verdacht van grootschalige diefstal van land en eigendommen in de provincie Guelmim.

Omdat BelBelfkihfikh en vier andere verdachten niet aanwezig waren in de rechtbank zijn ze bij verstek veroordeeld. Juist omdat ze niet op kwamen dagen voor de rechtszitting mogen ze nu het land niet meer verlaten, meldt het dagblad Al Akhbar. De parlementariër riskeert nog ingrijpendere sancties als hij zich niet binnen acht dagen meldt bij de rechtbank. Hij zou dan worden aangemerkt als voortvluchtige en al zijn burgerrechten verliezen. Ook zou er tijdens het proces beslag worden gelegd op al zijn eigendommen.

Uit verschillende onderzoeken van de gerechtelijke politie is gebleken dat Belfkih samen met zijn handlangers verkoopcontracten gebruikte die waren gelegaliseerd door de gemeenteraad van Guelmim, waar de parlementariër toen voorzitter van was. Met deze documenten konden ze doen en laten wat zij wilden met de eigendommen van hun slachtoffers. De daadwerkelijke eigenaren kregen zelfs schadeclaims van Belfkih en zijn mededaders.

Daarnaast zou het Kamerlid identiteitskaarten hebben gestolen van gedupeerde boeren. Onder de belofte dat de boeren zich konden inschrijven voor financiële steun bij de aankoop van voeder- en watertanks, werd hen gevraagd om hun identiteitskaarten in te leveren. Met deze identiteitsbewijzen zijn valse getuigenissen afgelegd die werden gebruikt voor frauduleuze doeleinden. Alle elf verdachten riskeren een gevangenisstraf van 20 jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team