Zoeken

Marokko: ex-Kamerlid gearresteerd wegens vervalsen coronatest

3 februari 2021 - 22:20 - Marokko

©

In Errachida is een ex-parlementariër gearresteerd door de gerechtelijke politie op verdenking van het leveren van een vals corona-testcertificaat. De ontvanger van het certificaat zou hem hebben gebruikt om mee te kunnen doen aan een toelatingsexamen voor de politie.

De voormalige parlementariër, die tegenwoordig actief is als regionaal secretaris van de PJD-partij in Errachidia, is samen met de beheerder van het Moulay Chérif-ziekenhuis en drie broers van de aspirant politieagent gearresteerd, meldt de krant Assabah.

De jonge kandidaat had zijn schriftelijke toelatingsexamen voor de politieopleiding met succes afgerond. Aan de volgende fase van de toelating kon hij echter niet deel nemen omdat hij na een coronatest besmet bleek te zijn met het virus. Vervolgens deden zijn drie broers een beroep op het voormalige parlementslid van de PJD om hun broer aan een negatief testresultaat te helpen. Ze vroegen hem om zijn invloed te gebruiken om de beheerder van het Moulay Chérif-ziekenhuis ervan te overtuigen een negatief testcertificaat te verstrekken.

Toen de ambtenaren van de politieacademie in Kenitra ontdekten dat het om een vals certificaat ging, is de kandidaat gearresteerd. Na ondervraging bleek dat hij hulp had gekregen van de ex-parlementariër. Na deze ontdekking werd de nationale veiligheidsdienst DGSN ingeschakeld en werden de verdachten opgepakt. De voormalige volksvertegenwoordiger is na een verhoor door de gerechtelijke politie overgebracht naar de officier van justitie van het Hof van Beroep in Errachidia. De verdachten worden vervolgd voor valsheid in geschrifte en het in gevaar brengen van anderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team