Zoeken

Marokko: honderdtal jongeren die van VAE droomden opgelicht

20 oktober 2019 - 12:30 - Marokko

©

Een honderdtal jonge Marokkanen die zich hadden ingeschreven voor een immigratieprogramma naar de Verenigde Arabische Emiraten zijn het slachtoffer geworden van oplichters.

Assabah bericht dat drie verdachten de jongeren tussen 20.000 en 50.000 dirham hadden laten betalen in ruil voor een werkcontract in de horeca, hotel, bouw of schoonheidssector in de Verenigde Arabische Emiraten.

Onderzoek toonde aan dat de drie zich voordeden als medewerkers van een VAE-bedrijf gespecialiseerd in de aanwerving van ervaren buitenlands personeel. Aan de jonge kandidaten werden zelfs schriftelijke bewijzen geleverd van hun betalingen.

De slachtoffers ontdekten echter dat de banen die hen waren beloofd niet meer beschikbaar waren. De ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten in Rabat werd op de hoogte gebracht zonder dat er actie werd ondernomen.

Meerdere slachtoffers deden daarop aangifte bij de politie voor fraude en oplichting. De drie verdachten werden geïdentificeerd en gearresteerd. Alle drie werden in voorlopige hechtenis genomen in de gevangenis van Salé. De slachtoffers zijn bereid om hun klacht in te trekken als ze hun geld terugkrijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team