Zoeken

Marokko: celstraf voor dubbelganger Koning Mohammed VI

16 oktober 2019 - 18:20 - Marokko

©

De rechtbank van eerste aanleg in Rabat heeft afgelopen vrijdag de dubbelganger van Koning Mohammed VI tot 18 maanden gevangenisstraf veroordeeld voor oplichting in naam van de koninklijke familie van Marokko.

Volgens Assabah was de man zelf naar de politie in Tanger gestapt om aangifte te doen tegen een onbekende die de kentekenplaat van zijn auto zou hebben veranderd. Controle toonde aan dat een nationaal arrestatiebevel tegen hem was uitgegeven door de politie in Rabat.

De man vertelde toen dat een juridische procedure aan de gang was om de situatie te regelen. Hij werd gezocht sinds hij in een populaire restaurant in Rabat, gekleed als de Koning was gefotografeerd. De foto’s waren massaal op internet gedeeld omdat eerst werd gedacht dat het echt om de Koning ging.

Dezelfde man was in 2014 tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld voor oplichting. Hij zou aan meerdere slachtoffers voordelen hebben beloofd in ruil voor geld. Het hof van beroep in Tetouan had zijn straf uiteindelijk naar zes maanden cel verlaagd omdat er geen slachtoffers waren geïdentificeerd. De verdachte liet daarna vier jaar niets meer van zich horen.

Tijdens de doorzoeking van de woning en de auto van de verdachte ontdekte de politie 130.000 dirham, een valse kaart van het koninklijk paleis en tientallen outfits. De kaart zou de lookalike van Mohammed VI van een hoge ambtenaar hebben gekregen. Hij was in voorlopige hechtenis genomen in de Laarjat gevangenis en aangeklaagd voor identiteitsdiefstal en oplichting.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team