Zoeken

Marokko haalt hard uit naar Israël

31 juli 2019 - 20:30 - Marokko

©

Marokko heeft ferm gereageerd op de sloop van meerdere woningen van Palestijnen in Oost-Jeruzalem door de Israëlische autoriteiten.

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken heeft de sloop van de huizen in Oued al-Homs, in het oosten van het bezette Al Quds, sterk veroordeeld in een verklaring.

De woningen bevinden zich in de zone A van de Oslo-akkoorden en vallen dus onder het bestuur van de Palestijnse autoriteiten. De handelingen van Israël zijn daarom onaanvaardbaar en illegaal.

Bourita verheugt zich op het feit dat de internationale gemeenschap de sloop van de woningen heeft veroordeeld. Deze praktijken zijn "een flagrante schending van het internationaal recht en van de VN-verdragen", aldus de bewindsman.

Om dergelijke handelingen in de toekomst te voorkomen roept "Marokko de internationale gemeenschap en invloedrijke landen in het vredesproces in het Midden-Oosten op, om ferm op te treden tegen het beleid van Israël dat een reeks eenzijdige maatregelen treft die in strijd staan met de waarden van tolerantie en vreedzaam samenleven".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team