Zoeken

Marokko-Israël: kinderziekenhuizen gaan samenwerken

25 februari 2021 - 18:40 - Marokko

©

Marokko en Israël willen als gevolg van de normalisatie van de betrekkingen tussen de twee landen, de samenwerking in de medische sector versterken.

Er zouden reeds contacten zijn tussen het Israëlische kinderziekenhuis Ruth Rappaport, op de Rambam Health Care Campus in Haifa, en het academisch kinderziekenhuis van Rabat.

Beide ziekenhuizen zullen naar verwachting een samenwerkingsovereenkomst sluiten op het gebied van research en het delen van informatie over medische behandelingen. In beide ziekenhuizen zullen ook opleidingen worden georganiseerd, in Rabat voor Israëlisch medisch personeel en in Haifa voor Marokkaanse zorgwerkers.

Wetenswaardig is dat experts die in andere Israëlische ziekenhuizen werken en leden van de Israel Society of Pediatric Hematology and Oncology aan de virtuele ontmoetingen tussen de twee ziekenhuizen zullen deelnemen. Voor dokter Shifra Ash, directeur van de pediatrische hematologie en oncologie afdeling en hoofd van de Israel Society of Pediatric Hematology and Oncology, betekent deze nieuwe samenwerking "het begin van een nieuw tijdperk".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team