Zoeken

Hernieuwbare energie: Israël wil Marokkaanse markt veroveren

18 augustus 2022 - 09:40 - Economie

©

Sinds de normalisering van hun betrekkingen streven Marokko en Israël naar een uitbreiding van hun economische samenwerking. Israëlische bedrijven die actief zijn in de sector duurzame energie willen niet enkel de Marokkaanse markt veroveren, maar ook de markten in het Midden-Oosten.

De Israëlische bedrijven Enlight Renewable Energy Ltd en aardgasproducent NewMed Energy LP, zijn van plan om gezamenlijk hernieuwbare energieprojecten te ontplooien in Noord-Afrika en het Midden-Oosten, vooral in Saoedi-Arabië en Oman, meldt Bloomberg.

Lees ook: Tanger krijgt binnenkort eerste zonnecentrale

"Het bedrijf zal gebruik maken van een zeer belangrijke opportuniteit in de regio, die begon met aardgas. NewMed is de drijvende kracht achter deze ontwikkeling", verklaarde Gilad Yavetz, CEO van Enlight, aan de pers tijdens een conferentiegesprek.

Lees ook: Voltalia bouwt zonne-energiecentrales in Marokko

De bedrijven willen de banden van NewMed in de regio koppelen aan de expertise van Enlight op het gebied van groene energie. Het bedrijf zal zich volgens de manager richten op een markt die Saoedi-Arabië, Marokko, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Oman omvat, maar ook Jordanië en Egypte. Hier is NewMed - voorheen bekend als Delek Drilling LP - reeds actief als energieleverancier.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team