Zoeken

Marokko vreest voor onderdanen in Europa na aanslag Charlie Hebdo

16 januari 2015 - 19:34 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokko volgt de situatie van de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland op de voet. Het land maakt zich zorgen voor zijn onderdanen sinds de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo in Parijs

Mustapha El Khalfi, minister van Communicatie en woordvoerder van de regering, maakte dit bekend op een persconferentie in Rabat. De beslissing werd genomen na de melding van tientallen islamofobe daden na de terreuraanslag.

De Marokkaanse ministeries van Buitenlandse Zaken en van Marokkanen in het buitenland zijn extra waakzaam en volgen de opkomst van islamofobie nauwlettend. "De veiligheid van Marokkanen in het buitenland is de kern van het buitenlands beleid van het Koninkrijk", aldus El Khalfi.

De minister herinnerde er nogmaals aan dat Islam en terrorisme niet mogen worden verward, met name om nieuwe terreurdaden te voorkomen en de toename van islamofobe gevoelens te vermijden.

Sinds de aanslag tegen Charlie Hebdo werden in Frankrijk ruim vijftig islamofobe misdaden gemeld. Daarvoor werd gebruik gemaakt van "vuurwapens en granaten, varkenshoofden opgehangen bij gebedshuizen, vandalisme, beledigingen, ...". Dat zegt Abdallah Zekri, voorzitter van het Observatorium tegen islamofobie afhangend van de Franse Moslimraad CFCM.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team