Zoeken

Marokko tweede grootste investeerder in Afrika

27 oktober 2015 - 22:30 - Economie

©

Marokko is de tweede grootste investeerder op het Afrikaans continent. Dat stelt Marokkaanse onderminister Mohammed Abbou van buitenlandse handel.

De bewindsman vertelde dat tijdens een meeting met zijn Afrikaanse en Indiase ambtsgenoten op de Top India-Afrika in New Delhi. Volgens hem investeert Marokko in Afrika in verschillende sectoren zoals infrastructuur, sociale woongelegenheid, elektriciteit, visserij, zorg, vervoer, banken en verzekeringen.

Abbou herinnerde eraan dat Marokko van de fosfatensector een motor voor de landbouwontwikkeling in Afrika had gemaakt. De samenwerking tussen Gabon en Marokko is daar een goed voorbeeld van. Gabon levert gas en Marokko fosfaat voor de productie van 30 procent van de in Afrika verbruikte meststof.

De Top India-Afrika loopt van 26 tot 29 oktober en doelt erop de politieke, economische, sociale en culturele betrekkingen tussen India en de Afrikaanse landen te verbeteren. Het is de derde Top India Afrika na die van New Delhi in 2008 en Ethiopië in 2011.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team