Zoeken

Marokko: Indiase farmaceut geeft garanties over effectiviteit coronavaccin

18 januari 2021 - 19:20 - Wereld

©

Om mensen gerust te stellen heeft de Indian Medical Association (IMA) gereageerd op speculaties over de effectiviteit van de Covaxin- en Covishield-vaccins. Binnenkort zal de eerste lading van het Covishield-vaccin tegen het coronavirus worden geleverd aan Marokko.

"De geruchten blijken schadelijker te zijn dan de ziekte zelf", meldt de IMA, die een bewustmakingscampagne heeft gelanceerd over de effectiviteit van de Covishield-vaccins, die zijn ontwikkeld door AstraZeneca en de Universiteit van Oxford, en het Covaxin-vaccin dat in India is ontwikkeld door het bedrijf Bharat Biotech.

Beide vaccins zijn in India al goedgekeurd voor gebruik in noodgevallen. Volgens critici is de goedkeuring te vroeg gegeven omdat de klinische tests in India nog niet zijn voltooid.

"Ons werk zal niet onderdoen voor dat van Pfizer", zegt Krishna Ella, directeur van Bharat Biotech. "Covaxin vertoonde minder dan 10% bijwerkingen, terwijl andere vaccins 60 tot 70% bijwerkingen vertoonden. Ik kan u verzekeren dat ons vaccin 200% veilig is", aldus Ella.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team