Zoeken

Marokko importeert schapen uit Roemenië

11 mei 2023 - 18:15 - Economie

©

Marokko gaat schapen importeren uit Roemenië als onderdeel van zijn inspanningen om de nationale veestapel te herstellen. Dit onderwerp stond centraal tijdens een videoconferentie tussen Mohamed Sadiki, de Marokkaanse minister van Landbouw, Visserij, Plattelandsontwikkeling, Water en Bosbouw, en zijn Roemeense ambtsgenoot, Petre Daea.

In een verklaring geeft het Marokkaanse ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling aan dat "het doel van de bijeenkomst was om de noodzaak voor Marokko om schapen te importeren te bespreken en de samenwerking tussen beide landen te versterken. In dit kader wordt er momenteel een memorandum van overeenstemming opgesteld tussen de twee landen met betrekking tot de buitenlandse handel."

Lees ook: Uruguayaans vee voor Marokko

Videoconferenties tussen de twee ministers

Sadiki en Daea hebben afgesproken "om de inspanningen te intensiveren om overeenstemming te bereiken over het model van een veterinair gezondheidscertificaat voor levende schapen door de veterinaire gezondheidsautoriteiten van beide landen", vervolgt dezelfde bron. Daarnaast zal een Marokkaanse delegatie bestaande uit ondernemers en overheidsfunctionarissen een bezoek brengen aan Roemenië om concrete stappen te zetten richting samenwerking.

Bladna.nl