Zoeken

Marokko importeert opnieuw buitenlands vee voor Eid ul-Adha

10 juni 2023 - 20:00 - Marokko

©

In aanloop naar Eid ul-Adha, dat eind juni in Marokko wordt gevierd, neemt de import van schapen sterk toe. In de afgelopen dagen zijn 19.500 schapen uit Portugal aangekomen in de haven van Jorf Lasfar, in de regio El Jadida.

De dieren werden na de vereiste veterinaire controles naar de boerderij van de importeur vervoerd, volgens bronnen binnen het ministerie geciteerd door Le360. Deze bronnen benadrukken dat de import van schapen bedoeld is om de prijzen van slachtdieren te stabiliseren en het tekort te compenseren dat is veroorzaakt door de droogte in de afgelopen jaren. Andere partijen schapen zijn de afgelopen weken aangekomen uit Portugal en Spanje, maar ook uit Zuid-Amerika.

Lees ook: Eid ul-Adha: hoeveel kost een geïmporteerd schaap?

In oktober vorig jaar had de Marokkaanse regering een decreet aangenomen dat geldig is tot 31 december 2023. Het betreft de vrijstelling van douanerechten op de invoer van runderen om de voorraden rood vlees op de binnenlandse te waarborgen, na de vele droogteperiodes die ernstige gevolgen hebben gehad voor de landbouw- en veeteeltsector.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team