Zoeken

Schapenprijzen: Eid ul-Adha in gevaar in Marokko?

6 juni 2023 - 11:00 - Marokko

©

Volgens het Marokkaanse ministerie van Landbouw zal de prijs van schapenvlees met 15 a 25% stijgen ten opzichte van vorig jaar. De stijgende prijzen doen de vraag rijzen of Eid ul-Adha dit jaar wel doorgaat in Marokko.

Zou de duizelingwekkende stijging van de prijs van schapenvlees een bedreiging zijn voor de viering van Eid ul-Adha in Marokko? Velen stellen zich deze vraag aan de vooravond van de viering van dit belangrijke feest voor moslims, dat gepland staat voor eind juni. Volgens het ministerie van Landbouw zal de prijs van schapen door de inflatie met 15-25% stijgen ten opzichte van vorig jaar.

Lees ook: Eid ul-Adha: hoeveel kost een geïmporteerd schaap?

Premier Aziz Akhannouch stelde het parlement onlangs gerust door te verklaren dat Eid ul-Adha niet zal worden opgeschort, zoals het geval was in 1963, 1981 en 1996. Hij zei dat de regering aan prijsregulering werkt en kondigde aan dat er schapen zouden worden geïmporteerd uit Spanje, Roemenië en Italië, om ervoor te zorgen dat er genoeg schapen beschikbaar zijn voor het Offerfeest.

Lees ook: Eid ul-Adha wel of niet gevierd in Marokko? Premier Akhannouch antwoordt

"Veel slagers gaan nu over tot het slachten van ooien en kalveren van koeien, gezien de weigering van het publiek om geïmporteerd vlees te consumeren. Dat zal de toekomst van de vleesproductie op nationaal niveau beïnvloeden", vertelt Jamal Farhan, algemeen secretaris van de vlees-transportsector in de regio Casablanca, aan Hespress. Hij herinnert daarbij ook aan de angst van de Marokkanen voor geïmporteerd vlees sinds de affaire met Braziliaans rundvlees.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team