Zoeken

Eid ul-Ada: schapen dit jaar nog duurder in Marokko

21 april 2024 - 10:00 - Marokko

©

Met Eid ul-Adha over twee maanden maken veel Marokkanen zich zorgen over de prijzen van schapen. De vrees is dat de dieren dit jaar duurder zullen zijn dan vorig jaar.

Een expert in de sector vertelde aan Marokkaanse media dat schapen dit jaar meer zullen kosten, ondanks de import van dieren. "De prijzen van geïmporteerde schapen zijn gestegen ten opzichte van 2023, wat zal leiden tot hogere prijzen in Marokko. Het zal voor veehouders moeilijk zijn om schapen tegen betaalbare prijzen te importeren," aldus de bron.

Lees ook: Marokko wil 600.000 schapen importeren voor Eid ul-Adha

De Marokkaanse overheid streeft ernaar om het aantal te slachten schapen voor Eid ul-Adha ten opzichte van vorig jaar te verdubbelen.

Minister Mohamed Sadiki van Landbouw meldt dat er tot nu toe al ongeveer twee miljoen schapen zijn geïdentificeerd in het kader van de voorbereidingen op het Offerfeest.

Lees ook: Offeren schaap steeds moeilijker voor moslims in Nederland

De minister herinnert eraan dat er 34 tijdelijke markten zijn opgezet om de bestaande markten te versterken. Er zijn 210.000 mestunits geregistreerd. De import van vee is voor het tweede jaar op rij tijdelijk geopend en er is een aanbesteding uitgeschreven voor de invoer van 600.000 schapen voor het feest.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team