Zoeken

Rechter moedigt 14-jarige aan tot huwelijk met verkrachter

13 mei 2012 - 19:00 - Marokko

©

Safae, een Marokkaans meisje van 14 jaar, werd in Tanger door een rechter aangespoord om met haar verkrachter te trouwen. Volgens haar moeder is ze sindsdien zwaar depressief.

Het slachtoffer werd in januari 2011 ontvoerd door haar verkrachter in de buurt van een NGO waar ze Spaans leerde, in Tanger. De man heeft haar vervolgens verkracht en in de buurt van haar huis achtergelaten.

Haar familie, ondersteund door de NGO "Kom niet aan mijn kind", had een klacht ingediend maar werd onder druk gezet om deze in te trekken. Tijdens een hoorzitting voor een rechtbank van Tanger, zou de rechter zelfs het meisje hebben aangemoedigd om met haar verkrachter te trouwen en zo haar eer te redden.

Intussen is Safae bevallen van een meisje. Ze weigert nog steeds om met haar verkrachter te leven, dewelke haar dagelijks blijft lastig vallen. Volgens haar moeder heeft ze meerdere zelfmoordpogingen gedaan.

De zaak herinnert aan dat van Amina Filali, 16-jarige dat gedwongen was getrouwd met de man die haar had verkracht. Amina Filali had in maart zelfmoord gepleegd. Haar dood had voor grote opschudding gezorgd in Marokko en in de wereld.

Volgens artikel 475 van het Marokkaans Wetboek van Strafrecht, wordt een verkrachter niet gestraft als hij zijn slachtoffer huwt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team