Zoeken

Zelfmoord minderjarige getrouwd met eigen verkrachter

14 maart 2012 - 11:56 - Marokko

©

Amina Filali, 16-jarig meisje dat gedwongen werd met haar verkrachter te trouwen, heeft zaterdag zelfmoord gepleegd in de buurt van Larache.

In plaats van zijn vrouw te redden, zou haar echtgenoot (en verkrachter) zijn gevlucht. Alvorens zelfmoord te plegen door gif te slikken, had het meisje melding gedaan van huiselijk geweld bij de politie.

Verkracht op haar 15e, was Amina Filali onder dwang getrouwd met haar verkrachter. Haar familie had eerst een klacht ingediend bij de Justitie in Tanger alvorens een overeenkomst te vinden met de familie van de verkrachter.

Hun huwelijk was vervolgens geregeld door beide families en goedgekeurd door een rechter. Volgens de Marokkaanse wet wordt een verkrachter namelijk vrijgesteld van straf als hij trouwt met zijn slachtoffer.

Wat zegt de wet:

Artikel 475:

Wie, zonder geweld, bedreiging of fraude, een minderjarige onder de achttien jaar ontvoert of afleidt, of tracht te ontvoeren of af te leiden, wordt gestraft met een gevangenisstraf van één tot vijf jaar en een boete van 200 tot 500 dirham.

Wanneer een huwbare minderjarige wordt ontvoert of afgeleid en haar ontvoerder huwt, dan kan deze enkel worden vervolgd na een klacht ingediend door personen die gerechtigd zijn een aanvraag tot nietigverklaring van het huwelijk te doen, en kan pas worden veroordeeld wanneer de nietigverklaring van het huwelijk is uitgesproken.

Artikel 486:

Verkrachting is de handeling waarbij een man seks heeft met een vrouw tegen de wil van deze laatste. Hij is gestraft met een gevangenisstraf van vijf tot tien jaar. Als de verkrachting is gepleegd op een minderjarige onder de achttien jaar, een gebrekkige, een gehandicapte, een persoon gekend is om mentaal zwak te zijn of een zwangere vrouw, is de gevangenisstraf van tien tot twintig jaar.

Bladna.nl