Zoeken

Opnieuw zelfmoord verkrachte minderjarige in Marokko

2 april 2012 - 12:48 - Marokko

©

Asmaa Alkastite, 16, heeft vorige week in Chefchaouen zelfmoord gepleegd, om aan een huwelijk met haar 20 jaar oudere verkrachter te ontsnappen.

Het meisje heeft rattengif geslikt nadat haar in Spanje gevestigde verkrachter én schoonbroer, haar ten huwelijk vroeg aan haar familie. Asmaa Alkastite was een jaar eerder verkracht door de man, aldus bladi.net.

Medio maart had Amina Filali, 16, ook zelfmoord gepleegd in Larrache, omdat ze aan haar verkrachter was uitgehuwelijkt. Haar zelfmoord had voor grote ophef gezorgd in Marokko.

Deze nieuwe zaak zet de Marokkaanse regering nog meer onder druk, om artikel 475 van het Strafrecht te hervormen. Volgens deze kan een verkrachter, om aan zijn straf te ontsnappen, zijn minderjarige slachtoffer huwen.

Artikel 475:

Wie, zonder geweld, bedreiging of fraude, een minderjarige onder de achttien jaar ontvoert of afleidt, of tracht te ontvoeren of af te leiden, wordt gestraft met een gevangenisstraf van één tot vijf jaar en een boete van 200 tot 500 dirham.

Wanneer een huwbare minderjarige wordt ontvoert of afgeleid en haar ontvoerder huwt, dan kan deze enkel worden vervolgd na een klacht ingediend door personen die gerechtigd zijn een aanvraag tot nietigverklaring van het huwelijk te doen, en kan pas worden veroordeeld wanneer de nietigverklaring van het huwelijk is uitgesproken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team