Zoeken

Prinses Lalla Salma viert 34e verjaardag

12 mei 2012 - 13:00 - Marokko

©

Prinses Lalla Salma, de vrouw van koning Mohammed VI heeft donderdag haar 34e verjaardag gevierd, twee dagen na de 9e verjaardag van haar zoon, kroonprins Moulay Hassan.

Geboren op 10 mei 1978 in Fez, werd Lalla Salma met haar zus Meriem, opgevoed door haar grootmoeder in de Akkari wijk te Rabat. Na een korte stage bij de groep ONA, trouwde Lalla Salma op 21 maart 2002 met koning Mohammed VI.

Moeder van kroonprins Moulay Hassan geboren op 8 mei 2003 en prinses Lalla Khadija, geboren op 28 februari 2007, passioneert prinses Lalla Salma de Marokkaanse vrouwen.

Zij is vandaag de dag het symbool van een modernere Marokko, waar de Koning de familiecode hervormt heeft en de moeder van zijn kinderen aan de wereld heeft getoond door haar een publieke rol te geven.

Lalla Salma, die haar huwelijksleven zo goed mogelijk geheim houdt, is fan van westerse mode, maar blijft gehecht aan de Marokkaanse tradities. Het is dan ook gekleed van een traditionele Marokkaanse caftan, dat ze werd uitgeroepen tot meest elegante gast op het huwelijk van prins William en Kate Middleton.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team