Zoeken

Bubble tea-keten Gong cha opent vestigingen in Marokko

14 februari 2024 - 12:00 - Economie

©

De Taiwanese bubble tea-keten Gong cha, die de snelst groeiende ter wereld is, komt naar Marokko. Dit in samenwerking met de Europese franchisenemer Mad Vision Group. De ambitie is om van het koninkrijk een uitvalsbasis te maken om andere Noord-Afrikaanse markten te betreden.

Gong cha wil in totaal 15 vestigingen openen in Marokko en daarna de rest van Noord-Afrika veroveren. De eerste winkel opent in Casablanca, zo meldt World Coffee Portal. De expansie naar Noord-Afrika is een versterking van de samenwerking met Mad Vision Group, die reeds een tiental vestigingen opende in de Benelux en Frankrijk.

Lees ook: Koffieketen Columbus Café & Co verlaat Marokko

"Mad Vision Group is een uitstekende partner voor Gong cha," reageert Paul Reynish, CEO van Gong cha. "We zijn blij dat we onze derde markt met hen kunnen openen in Marokko, met een flagshipstore van 160 m². Dit is ook de eerste stap van Gong cha in Afrika - een snelgroeiende markt met een enorm potentieel voor de komende jaren. We breiden onze activiteiten steeds verder uit, en met de opening in een 24e land zetten we onze reis van oost naar west voort."

Lees ook: Koffie: Marokko tweede grootste markt in Mena-regio

Naast Afrika richt de Taiwanese keten zich ook op de MENA-regio. In januari werd de "grootste masterfranchise overeenkomst in de geschiedenis van het bedrijf" getekend met de Saoedische Shahia Foods-groep voor de opening van 300 vestigingen in het Midden-Oosten. Gong cha werd in 2006 opgericht in Taiwan en heeft inmiddels meer dan 2100 vestigingen in 25 landen over de hele wereld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team