Zoeken

Amerikaanse Ondas brengt drone-technologie naar Marokko

10 november 2023 - 16:00 - Marokko

©

Ondas, een vooraanstaande Amerikaanse leverancier van privé draadloze industriële netwerken en commerciële drone- en geautomatiseerde data-oplossingen, heeft een overeenkomst gesloten met het Marokkaanse bedrijf Maghrebnet, om zijn activiteiten uit te breiden naar Marokko en Noord-Afrika.

Eric Brock, CEO van Ondas, stelt dat deze samenwerking de sterke focus benadrukt van Marokko op technologische ontwikkeling, vooral in de luchtvaartsector. Hij merkte op dat onder leiding van Koning Mohammed VI, de Marokkaanse regering zich sterk inzet voor economische en industriële ontwikkeling. Ondas en Maghrebnet geloven dat het Optimus-systeem van Ondas waardevol zal zijn als een infrastructuuroplossing voor luchtfotografie in zowel overheids- als commerciële toepassingen.

Lees ook: Franse drones om veiligheid in Marokko te versterken

El-Mekki Benamar van Maghrebnet ziet veel mogelijkheden voor het Optimus-systeem van Ondas binnen overheids-, industriële en commerciële sectoren. Deze sectoren kunnen profiteren van geautomatiseerde en transparante gegevensverzameling en -analyse, evenals van een reeks andere onbemande luchtdiensten.

Volgens de overeenkomst zullen Ondas en Maghrebnet samen een veelzijdig commercieel partnerschap verkennen. Maghrebnet zal de systemen van Ondas introduceren bij potentiële klanten in de regio en de productie en verkoop van Ondas’ geautomatiseerde Optimus Drone-In-a-Box-systemen in Marokko en Senegal beheren. Ook zal een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in het koninkrijk worden opgezet.

Lees ook: Noorden: drones om kif-depots te bewaken

De drone-markt in het Midden-Oosten en Afrika wordt in 2023 geschat op 3,5 miljard dollar en wordt verwacht te groeien met een jaarlijks groeipercentage van 8,14% tot 4,94 miljard dollar in 2028, schrijft Mordor Intelligence.

Bladna.nl