Zoeken

Verenigde Staten bedanken Marokko

27 maart 2020 - 17:00 - Marokko

©

De ambassade van de Verenigde Staten in Marokko heeft Marokkaanse hoteleigenaars bedankt voor hun hulp en steun aan Amerikaanse toeristen die vastzitten in het koninkrijk vanwege de sluiting van het luchtruim.

"We willen alle Marokkanen in Marrakesh en in dit buitengewoon land bedanken voor de vriendelijkheid en vrijgevigheid die ze hebben getoond aan onze medeburgers.", twitterde de Amerikaanse ambassade in Marokko.

Meerdere Amerikanen die vastzitten in Marokko maar ook Marokkanen reageerden op het berichtje:

"Ik ben één van de vele Amerikanen die nog in Marokko vastzit. Ik word opgevangen door een warme, genereuze en liefdevolle Marokkaanse familie. Ik zal eeuwig dankbaar zijn aan Marokko en zijn volk."

"Met plezier. Alle buitenlanders die naar ons land komen, zijn onze verantwoordelijkheid en we moeten voor ze zorgen totdat ze veilig en wel thuiskomen."

"In tijden als deze moeten we solidariteit tonen."

Marokko heeft op 15 maart zijn luchtruim volledig gesloten waardoor duizenden toeristen niet meer naar huis konden terugkeren. De Verenigde Staten hadden op 20 maart een aantal repatriëringsvluchten naar Amerika georganiseerd.

Sinds 22 maart weigert Marokko nog repatriëringsvluchten te laten vertrekken. Marokkaanse families en hotels hebben als gevolg aangeboden om de gestrande toeristen gratis op te vangen tot het einde van de coronacrisis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team