Zoeken

Marokko: hotels weigeren coronapatiënten

24 april 2020 - 18:00 - Marokko

©

Meerdere hotels hebben geweigerd om coronaviruspatiënten op te vangen om de druk op de overvolle ziekenhuizen in de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima te verlichten.

Mohamed Mhaidia, wali van de regio, had hulp gevraagd aan hoteleigenaars op mensen met het coronavirus tijdelijk onderdak te bieden. Heel weinig hotels reageerden op de oproep.

Assabah bericht dat het hotel Mogador wel gehoor heeft gegeven en dat kamers en het restaurant ter beschikking werden gesteld van coronapatiënten, maar ook zorgwerkers en mensen die mogelijk besmet zijn omdat ze in contact waren met bevestigde gevallen.

In Larache accepteerde geen enkel hotel om patiënten te ontvangen. In de stad werd enkele dagen geleden echter een nieuwe haard ontdekt in een conservenfabriek waar 4000 mensen werken. De gezondheidsinfrastructuur in de kleine stad is echter niet voldoende om een groot aantal patiënten te ontvangen.

PAM-Kamerlid Zhour Ouahabi heeft hoteleigenaars in de stad gevraagd om mee te werken. "Van jullie vrijgevigheid hangen mensenlevens af, mensen die de middelen niet hebben op thuis te worden verzorgd.", schreef ze onder meer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team