Zoeken

Marokko: hervorming rijbewijs stagneert

22 april 2024 - 08:00 - Marokko

©

Abderrahmane Ouafa, parlementslid voor de partij PAM, hekelt de vertragingen die Marokkanen ondervinden bij het omwisselen van hun rijbewijs. Volgens hem functioneert de samenwerking tussen de overheid, Barid Bank en Barid Cash niet zoals beoogd.

Ouafa herinnert in een schriftelijke vraag aan minister van Transport en Logistiek aan de overeenkomst die drie jaar geleden werd gesloten tussen de Nationale Wegverkeersveiligheidsdienst (NVS) en Barid Bank/Barid Cash. De bedoeling was om de toegang tot diensten te vergemakkelijken, met name het omwisselen van rijbewijzen.

Lees ook: Rijbewijs halen in Marokko wordt pak lastiger

In de praktijk blijkt het echter dat de gemaakte afspraken niet worden nagekomen. De samenwerking, die bedoeld was om de procedures te versnellen, voldoet niet aan de verwachtingen. Dit komt door technische mankementen en doordat de taken, zoals het uitgeven en bezorgen van rijbewijzen, verdeeld zijn over verschillende agentschappen van de twee banken.

De landelijke uitbreiding van de dienstverlening sinds september 2021 heeft meer problemen veroorzaakt dan opgelost. Veel burgers klagen over vertragingen bij het indienen van hun aanvraag voor een nieuw rijbewijs.

Lees ook: Marokko komt met nieuwe rijbewijs

Het parlementslid pleit dan ook voor een verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening en een betere taakverdeling tussen de verschillende agentschappen. Hij vraagt de minister van Transport en Logistiek om concrete maatregelen te nemen om de knelpunten op te lossen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team