Zoeken

Marokko zet stappen naar heropening grenzen

31 mei 2021 - 10:40 - Marokko

©

Na op 20 mei de beperkingen te hebben versoepeld, maakt de Marokkaanse regering zich op om ook de voorwaarden voor binnenkomst in het land te versoepelen.

"De kwestie van de toegang tot het grondgebied ligt op tafel," zegt een regeringsbron, die meedeelt dat de regering deze week hierover een mededeling zou kunnen doen. Een waarschijnlijke heropening van de grenzen, of althans een versoepeling van de voorwaarden voor toegang tot het Marokkaanse grondgebied, zou een impuls geven aan de opleving van het toerisme en de operatie Marhaba 2021 mogelijk maken, merkt Le360 op. Het nemen van dit besluit is het voorrecht van de ministeries van Binnenlandse en Buitenlandse Zaken, na een advies van het wetenschappelijk en raadgevend comité.

In ieder geval hangt de beslissing om de grenzen te heropenen af van de ontwikkeling van de gezondheidssituatie in het koninkrijk en op internationaal vlak, voegt dezelfde bron eraan toe, waarbij de nadruk wordt gelegd op een waarschijnlijke hervatting van de rechtstreekse vluchten met 54 landen die momenteel geschorst zijn.

Zullen de grenzen volledig worden heropend of zullen gewoon nieuwe speciale vluchten worden toegestaan? Niets is zeker. Krijgen wereld-Marokkanen toegang tot Marokko? Zoveel vragen die voor het moment onbeantwoord blijven. Zeker is wel dat aan de reizigers een gezondheidsprotocol zal worden opgelegd, in dit geval het digitale certificaat waarvan de tenuitvoerlegging momenteel wordt afgerond.

Op 10 juni komt er een einde aan de noodtoestand die in Marokko van kracht is op gezondheidsgebied. Met het aanvaardbare vaccinatiepercentage en de verbeterende epidemiologische situatie lijken de voorwaarden vervuld voor een volledige of gedeeltelijke heropening van de grenzen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team