Zoeken

Goudwinning: Marokko verleent nieuwe exploratievergunningen

18 januari 2022 - 15:40 - Economie

©

Marokko heeft vier nieuwe exploratievergunningen verleend aan het Canadese goudbedrijf Stellar AfricaGold Inc., in de onmiddellijke nabijheid van haar recente goudvondst in Tichka.

Stellar laat via een verklaring weten dat ze samen met het Staatsbedrijf voor Koolwaterstoffen en Mijnen ONYHM, op 11 januari 2022 een addendum heeft ondertekend bij de Tichka-Est exploratieovereenkomst van 18 augustus 2020, waardoor vier nieuwe exploratievergunningen worden toegevoegd en het totaal op zeven vergunningen komt, met een oppervlakte van 82 vierkante kilometer.

Lees ook: Tichka geschikt voor goudwinning

Twee van de vier nieuwe vergunningen zijn strategisch gelegen ten opzichte van de twee goudstructuren A en B, die onlangs zijn ontdekt door Stellar’s uitgebreide prospectie- en sleufgraafprogramma’s.

Lees ook: Marokko: Aya Gold & Silver verkrijgt zeven exploratievergunningen

Volgens de cijfers vertonen de eerste sleuven in de goudzones A en B een gehalte van 3,36 gram per ton goud over 10 meter, waaronder een gehalte van 8,73 gram per ton goud over 3 meter in zone A. In de B-zone bedraagt de geregistreerde goudwaarde 4,55 gram per ton goud over 15 meter, met een piek van 7,47 gram per ton goud.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team