Zoeken

Marokko opent uitzonderlijk grenzen Sebta en Melilla voor Spanjaarden

13 maart 2020 - 17:30 - Marokko

©

Marokko heeft besloten om de landgrenzen met Sebta en Melilla deze namiddag uitzonderlijk te openen om aan de Spanjaarden die in Marokko vastzitten de kans te geven om naar hun land terug te keren.

De Marokkaanse autoriteiten besloten donderdag alle boten en vluchten van en naar Spanje te verbieden. Gevolg daarvan is dat honderden Spanjaarden die zich in Marokko bevinden, niet meer naar huis kunnen terugkeren.

Volgens Spaanse media werd geen informatie gegeven over hoe lang de grenzen met de twee enclaves open zullen blijven. Niet alleen Spanjaarden maar ook in het buitenland wonende Marokkanen zullen van de gelegenheid gebruik kunnen maken om naar huis terug te keren.

De bootverbindingen tussen Sebta, Melilla en Spanje werden niet gestopt, waardoor Marokkanen uit Europa via de enclaves de boot zullen kunnen nemen om naar Europa terug te keren.

Wetenswaardig is dat Spanje vandaag de noodtoestand heeft uitgeroepen om tegen de snelle verspreiding van het coronavirus te strijden. Gisteren had het Zuid-Europees land al besloten om alle scholen te sluiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team