Zoeken

Marokko: gloednieuwe snelwegen voor WK

29 mei 2024 - 16:00 - Marokko

©

Marokko investeert fors in de uitbreiding en verbetering van zijn wegennet in aanloop naar het WK 2030, dat het koninkrijk samen met Spanje en Portugal organiseert. Dat liet minister Nizar Baraka van Uitrusting en Water, in het parlement weten.

Momenteel telt Marokko 2000 kilometer aan snelwegen. Baraka benadrukt dat zijn ministerie hard werkt aan het onderhouden en versterken van deze infrastructuur volgens de hoogste veiligheidsnormen. Dit moet zorgen voor een vlotte doorstroming van het verkeer tijdens het WK 2030.

Lees ook: Nieuwe snelweg rond Marrakech

De minister presenteerde ook de strategische visie voor de ontwikkeling van het wegennet tot 2040 en het nationale plan voor de weginfrastructuur. Deze documenten beogen de Marokkaanse wegeninfrastructuur te moderniseren, met inbegrip van technische en financiële haalbaarheidsstudies voor nieuwe wegprojecten.

Verschillende snelwegprojecten zijn reeds in uitvoering, zoals de autosnelweg Guercif-Nador en de uitbreiding van de autosnelweg Tit Mellil-Berrechid, die rond Casablanca loopt. De studies voor de autosnelweg Marrakech-Beni Mellal en andere autosnelwegprojecten zijn eveneens van start gegaan.

Lees ook: Nieuwe ontwikkeling voor snelweg Guercif-Nador

Naast de uitbreiding van het wegennet, benadrukt Baraka ook het belang van onderhoud. Jaarlijks wordt er 500 miljoen dirham besteed aan de renovatie van wegen om de veiligheid en het comfort van weggebruikers te garanderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team