Zoeken

Marokko: nieuw snelwegproject

4 mei 2024 - 20:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Uitrusting en Water investeert in de aanleg van een autosnelweg die de trajecten Rabat-Casablanca (ringweg), Rabat-Fez en Kenitra-Tanger met elkaar zal verbinden. Vorige week vrijdag lanceerde het ministerie een aanbesteding voor de haalbaarheidsstudie van deze verbindingsweg.

De nieuwe autosnelweg moet de bestaande verbindingen tussen Rabat, Casablanca, Fez en Tanger optimaliseren. Het ministerie hoopt met de studie verschillende ontwerpen te kunnen uitwerken, inclusief de meest geschikte route, de kostenraming en oplossingen die inspelen op de behoeften van de weggebruikers.

Lees ook: Grote stadions, snelwegen, HSL: Marokko werkt aan zijn infrastructuur voor 2030

"Het doel van deze studie is om verschillende varianten voor de verbindingsweg te ontwikkelen en potentiële trajecten en bijbehorende oplossingen voor te stellen, gebaseerd op gedegen technische en economische analyses", aldus het ministerie in de aanbestedingsdocumenten.

Lees ook: Dit zijn de geplande of in aanbouw zijnde snelwegen in Marokko

De nieuwe autosnelweg moet Rabat ontlasten door verkeer van de trajecten Rabat-Casablanca, Rabat-Fez en Kenitra-Tanger te omleiden. Dit zal leiden tot kortere reistijden en minder verkeersdrukte in de hoofdstad. Tevens biedt de nieuwe verbinding een alternatief voor weggebruikers die van Fez naar Tanger of Casablanca willen reizen, waardoor ze de drukke nationale weg N° 6 niet meer hoeven te nemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team