Zoeken

In Marokko gestrand Belgisch koppel is "wachten beu"

17 mei 2020 - 17:20 - Marokko

©

Michel Van den Bossche en Noëlle Godan zitten al twee maanden vast in Marokko met hun camper. Het koppel uit België hoopt met de volgende veerboot naar Europa te kunnen vertrekken.

De twee wilden een maand lang door Marokko reizen om hun nieuwe camper te testen. "Nu zouden we in Rusland of Kazachstan zijn geweest", zegt Michel. Het koppel zit al twee maanden bij een strand nabij Agadir vast. "Het wordt psychologisch zwaar, we willen graag terug naar België, ook al betekent het dat we thuis moeten blijven."

Het stel heeft voorlopig geen toestemming gekregen om naar Tanger te rijden vanwaar af en toe boten naar Europa vertrekken. "We hadden tickets geboekt om van Tanger naar Barcelona te gaan zonder te weten of we de haven zouden mogen verlaten. Maar we hebben net vernomen dat de oversteek is geannuleerd.", vervolgt Michel.

Van de ambassade van België heeft het koppel nooit iets gehoord. Michel en Noëlle hadden zich nochtans voor hun vertrek op de website Travellers online van het Belgische ministerie van Buitenlandse zaken geregistreerd. "De ambassade antwoordt niet en het consulaat blijkt gesloten te zijn. We komen altijd terecht op een antwoordapparaat en zijn nooit gecontacteerd geweest."

Arnaud Gaspard, woordvoerder van het Belgische ministerie van Buitenlandse zaken, zou hen intussen hebben gevraagd om naar een ticket te zoeken voor de veerboten die regelmatig met campers vanuit Marokko naar Frankrijk vertrekken. Meer informatie over deze vertrekken zijn beschikbaar op de website van het consulaat generaal van Frankrijk in Tanger.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team