Zoeken

Koppel wanhopig: Khadija zit in Marokko, haar man in België

11 mei 2020 - 18:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Khadija (49) zit sinds maart vast in Marokko. Franz, haar 66-jarige echtgenoot, is alleen in het Belgische Charleroi. De Belgische Marokkaanse probeert al weken tevergeefs toestemming te krijgen om naar België te mogen terugkeren.

Khadija vetrok op 10 maart dit jaar naar Essaouira voor een korte vakantie in haar land van herkomst. Ze werd echter net zoals duizenden toeristen verrast door de sluiting van de grenzen en het luchtruim en zit daardoor vast in Marokko.

Ondanks de stappen die werden ondernomen en de herhaaldelijke contacten van het koppel met de ambassade van België in Rabat, werd Khadija niet geselecteerd voor een plaatsje op een repatriëringsvlucht. Ze voldoet niet aan de criteria, heeft geen kinderen of financiële problemen en is niet ziek.

"Het is toch niet mijn fout dat ik geen kinderen heb. Het is ook niet mijn fout dat ik niet ziek ben.", zegt Khadija kwaad. "We vormen een gezin, ik begrijp niet waarom mijn vrouw niet wordt gerepatrieerd. Ze is Belgische, ze bezit een eigen woning in Charleroi, betaalt haar belastingen in België, is ingeschreven bij de sociale zekerheid... Ik weet niet meer wat te doen om haar terug te zien", zegt haar man Franz.

"Het is afschuwelijk. We lijden heel erg. We willen gewoon hier én samen zijn.", vervolgt de man. "Ik voel me in de steek gelaten, alleen, zonder mijn man. Een koppel scheiden is een misdaad.", verklaarde Khadija nog in een Skype-gesprek met RTBF.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team