Zoeken

"Marokko heeft veel geluk dat het meer dan 10% van zijn bevolking heeft kunnen vaccineren"

9 maart 2021 - 16:03 - Marokko

©

In tegenstelling tot veel meer ontwikkelde landen, is het Marokko gelukt om in één maand tijd ruim 10 procent van zijn bevolking te vaccineren. Volgens Samir Machour, wereld-Marokkaan die werkt bij Samsung Biologics, heeft het koninkrijk veel geluk gehad.

Machour, nauw betrokken bij de aankoop van coronavaccins door Marokko, verwelkomde op zijn Facebook-account de inspanningen van het koninkrijk in de race voor vaccins.

"Marokko heeft het geluk meer dan 10% van zijn bevolking te hebben kunnen vaccineren, veel meer dan een groot aantal meer ontwikkelde landen. De vaccinatiecampagne in Marokko was en is nog steeds een voorbeeld voor andere landen in de wereld," schreef de expert.

Tot op zondag 7 maart 2021 stond Marokko op de 8e plaats wereldwijd van landen die het meest aantal onderdanen hebben gevaccineerd. Dat blijkt uit gegevens van de gespecialiseerde website Our world in data.

Het koninkrijk had in de eerste fase van de campagne 8 miljoen vaccins ontvangen van Sinopharm en AstraZeneca. Afgelopen weekend ontving Marokko nog eens 500.000 doses om de campagne voor te kunnen zetten en verwacht nog meerdere leveringen in de komende dagen van het Britse laboratorium AstraZeneca en via het Covax-programma.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team