Zoeken

Marokko: 310 miljoen dirham vanuit het buitenland voor goede doelen

19 november 2020 - 15:00 - Economie

©

Marokko heeft 310 miljoen dirham ontvangen voor goede doelen, meldt het secretariaat-generaal van de regering (SGG). Maar liefst 273 verenigingen in het koninkrijk hebben geld uit het buitenland ontvangen.

Mohamed Hajoui van SGG vertelde de bevindingen tijdens een presentatie aan het parlement. Hij gaf aan dat ongeveer 273 verenigingen in Marokko steun hebben gekregen van buitenlandse niet-gouvernementele organisaties. De totale waarde wordt geschat op 310 miljoen dirham.

Ook zijn er twee nieuwe verenigingen officieel erkend. Hajoui geeft aan dat de wet omtrent dit soort organisaties worden herzien en aangepast. Momenteel dateren de regels voor verenigingen van een wet uit 1958. De nieuwe wet moet het makkelijker maken om geld uit het buitenland te ontvangen en aan te geven.

Hajoui wil dat er meer controle komt op de schenkingen vanuit het buitenland. "De financieringsprocedure dient gevolgd te worden bij de uitgevoerde activiteiten, de programma’s en projecten," aldus Hajoui. De presentatie werd gehouden tijdens het jaarlijkse begrotingsoverleg van de SGG voor 2021.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team