Zoeken

Algerije organiseert marine-oefeningen nabij Marokko

1 oktober 2021 - 17:40 - Wereld

©

Algerije heeft zijn militaire macht tentoongesteld door een marine-manoeuvre van zijn leger te organiseren op zijn grootste marinebasis in Mers El-Kébir, niet ver van Marokko.

De operatie droeg de naam "Dissuasion Compound 2021" en vond plaats "met de inzet van onderzeeërs die een strijd simuleren tegen de vijand in de diepten van de zee", aldus een verklaring van het Algerijnse ministerie van Defensie.

Lees ook: Breuk met Marokko: Algerije komt niet terug op besluit

De oefening maakt deel uit van de opleiding van de Algerijnse zeestrijdkrachten in gevechtsoperaties die dicht bij de werkelijkheid staan, en is ook een evaluatie van de beheersing van het moderne wapensysteem.

De manoeuvre klinkt als een waarschuwing aan het adres van Marokko, aangezien het plaatsvindt in de context van een diplomatieke crisis met het koninkrijk. "Vanaf de onderzeeër ’Djurdjura’ werden raketten en torpedo’s gelanceerd tegen maritieme doelen [...] de doelen in kwestie werden met succes vernietigd", aldus de nota.

Lees ook: Marokko-Algerije: verbreking betrekkingen niet zonder gevolgen

Global Fire Power, een medium dat gespecialiseerd is in de classificatie van legers in de wereld, heeft in zijn verslag voor 2021 bekendgemaakt dat Algerije over 8 onderzeeërs beschikt, waarvan de meeste van Russische makelij zijn. Het land staat op dit gebied op de 15e plaats in de wereld en op de eerste plaats in Afrika en de Arabische wereld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team