Zoeken

Marokko volgens Forbes topbestemming voor ecotoerisme

16 januari 2023 - 08:00 - Marokko

©

Volgens het Amerikaanse tijdschrift Forbes is Marokko de bestemming bij uitstek voor wie op zoek is naar natuur en rust, omdat het koninkrijk een rijk potentieel heeft voor ecotoerisme.

In een artikel met als titel "Morocco beyond Marrakech: New soulful luxury in the mountains, the seaside and the desert", belicht Forbes de rijkdom van het koninkrijk. "Dankzij de beschikbaarheid van rechtstreekse vluchten vanuit Europa en Amerika naar Marokko, heeft het land een nieuwe aantrekkingskracht voor mensen die buiten de gebaande paden willen treden, zich in de natuur willen wagen en rust boven chaos verkiezen," aldus het tijdschrift.

Lees ook: Marokko zeer geschikt voor ontwikkeling ecotoerisme

"Marrakech staat vaak op de route, maar mensen willen andere delen van het land zien," zegt Alex Win, manager van het reisbureau Wix Squared dat al tien jaar in Marrakech gevestigd is. Het land heeft volgens haar een "veelheid aan zaken te bieden die het verdienen gewaardeerd te worden". In de publicatie staat ook te lezen dat zelfs "de buitenwijken van Marrakech een bezoek waard zijn, met name de noordelijke industriezone van Sidi Ghanem, waar innovatieve merken gevestigd zijn. De auteur van het artikel voegt eraan toe dat men in het Atlasgebergte, in de buurt van Marrakech, een paradijs kan vinden voor wandelingen, mountainbiken en zelfgemaakte tajines.

Lees ook: Marokko wil inzetten op ecotoerisme

Net als Marrakech heeft ook Essaouira zijn eigen toeristische troeven. De vissersplaats staat bekend om zijn Joodse geschiedenis, het Portugese fort en de sterke passaatwinden die het strand tot een populaire plaats maken om te kitesurfen. "Naast de surfcultuur is het centrum van Essaouira uitgegroeid tot een plaats met internationale cafés en een levendige medina", aldus het Amerikaanse tijdschrift.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team