Zoeken

Marokko: 18 flats gestolen van de stad Martil

1 februari 2022 - 17:40 - Marokko

©

18 woningen ter waarde van 50 miljoen dirham werden gestolen van de stad Martil. Dit is bekendgemaakt door het Noordse Observatorium voor de Mensenrechten (ONDH).

Het observatorium onthult in een door de website Al Oâmk geciteerde verklaring, dat beslag is gelegd op 18 flats in het stadsgedeelte tegenover de Faculteit Letteren en Geesteswetenschappen, met een waarde van meer dan 50 miljoen dirham. Deze appartementen liggen verwijderd van de kust en werden door het bouwbedrijf Clayris gratis aangeboden aan de plaatselijke overheid van de stad, overeenkomstig een gemeentebesluit van 12 augustus 2011.

Lees ook: Tanger: weldoeners schenken 29 appartementen

Bijgevolg werd bij de procureur des Konings bij de rechtbank van Tetouan een klacht ingediend wegens "diefstal en oplichting van gemeentelijke eigendommen".
De flats waren niet officieel ingeschreven in het gemeentelijke eigendomsregister en het kadaster van de gemeente, zoals de wet voorschrijft.

Lees ook: Nederlandse Marokkanen steeds vaker slachtoffer vastgoedzwendel

Het gaat volgens het observatorium om "een gepleegd misdrijf en een duidelijk geval van corruptie". Het waarnemingscentrum dringt erop aan dat een onderzoek wordt ingesteld en dat de directeur van Clayris en alle personen die bij de zaak betrokken zijn, worden ondervraagd. In 2015 had de ONDH al een brief naar de gouverneur gestuurd om hem over deze zaak te waarschuwen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team